Doodeng: enorme vogelspin ontdekt

Mensen die bang zijn voor spinnen, kunnen dit bericht beter overslaan. In Sri Lanka is een nieuw soort vogelspin ontdekt. Het dier is zo groot als een mensenhoofd.

Bijna 1 op de 5 Nederlanders is bang voor spinnen. Vooral vrouwen gruwelen ervan.

Deze bangerikken kunnen een vakantie naar Sri Lanka beter overslaan. Daar is een nieuwe vogelspin ontdekt, die de grootte heeft van een mensenhoofd.

Ook al denken veel mensen er ongetwijfeld anders over, wetenschappers zijn in hun nopjes met de ontdekking.

Hallo spin!

De nieuwe spin behoort tot het Peocilotheria Rajaei-geslacht en heeft een bijzondere kleur, is zeer giftig en razendsnel.

Van poot tot poot is het beest ongeveer 20 centimeter lang.

De nieuwe vogelspin werd in 2009 al gespot, maar toen werd een dood, mannelijk exemplaar gevonden. Nu zijn er vrouwtjes-spinnen gesignaleerd en kan dus met zekerheid het bestaan van de soort worden vastgelegd.

Volgens een van de onderzoekers heeft de spin een voorkeur voor oude bomen. Maar door het gebrek daaraan zitten ze steeds vaker in oude gebouwen.

Bang

Angst voor spinnen is de meest voorkomende dieren-fobie.Een confrontatie met de harige wezens kan soms zelfs leiden tot paniekaanvallen.

Tips om van de angst af te komen:

  • Vraag je af waarom je bang bent voor spinnen. Lees er over en praat over je angst.

  • Kijk geen enge horrorfilms waar spinnen in voorkomen.

  • Kom je er zelf niet uit; zoek professionele hulp. Door erover te praten en langzaam met spinnen in contact te komen kan je van de angst af komen. Hier meer info.


    Bron: RTNieuws