Spinnentelling 6 t/m 11 september


Vroege Vogels organiseert dit jaar van 6 t/m 11 september de Nationale Spinnentelling, samen met EIS Kenniscentrum Insecten, Naturalis Biodiversity Center en Natuurmuseum Fryslân. Via de tuintelling kan je direct doorgeven welke spinnen je hebt gezien in je huis en tuin.

 

In Nederland komen zo'n 640 spinnensoorten voor. Het zijn mooie, boeiende dieren die het waard zijn om eens beter bekeken te worden. Met gemak kunnen in huis en tuin veel soorten worden gevonden.


Hoe werkt het?

1. Zoek de spinnen

Ga in de week van 6 t/m 11 september op zoek naar spinnen in je huis en tuin.

 

2. Bepaal welke soort het is

De spinnen kun je tellen met de speciaal gemaakte spinnenzoekkaart met daarop 24 spinnen. De lijst met 24 spinnen is samengesteld door Vroege Vogels in samenwerking met Jinze Noordijk van EIS Kenniscentrum Insecten, spinnenkenner Peter Koomen van Natuurmuseum Fryslân en Naturalis Biodiversity Center.

 

3. Tellingen doorgeven

Bevestig datum/tijd en geef per gevonden soort het aantal exemplaren dat je hebt gezien door. Het is belangrijk dat je niet 2x dezelfde spin doorgeeft. Zie je later op de dag of een volgende dag een andere spin, dan maak je gewoon een nieuwe telling aan en geef je ze door.

Heb je de spin in je huis gezien? Vermeld dan 'in huis' bij je waarneming in het tekstblok.

 

Resultaten
De resultaten van de landelijke spinnentelling kun je bekijken via tuintelling.nl/resultaten. Ook besteedt Vroege Vogels uitgebreid aandacht aan de spinnentelling in de uitzending van 13 september. Met jouw hulp draag je bij aan een betere kennis van de natuur!


MEEDOEN? Ga naar de site van Tuintelling